Rio Brancodreef

Rio Brancodreef: van tegels naar comfortabel rood fietsasfalt

We praten in Utrecht vooral over het zogenaamde doorfietsnet, een fietsnetwerk van snelle, comfortabele doorfietsroutes zonder al te veel verkeerslichten. De afgelopen jaren is echter gewerkt aan de hoofdfietsroutes. Dit zijn veelal fietspaden langs doorgaande (auto)routes zoals de Vleutenseweg. De Rio Brancodreef in Overvecht-Noord is een van de laatste hoofdfietsroutes die de gemeente gaat realiseren (officieel: “Top 5” en “FietsFileVrij” routes) .

Het nieuwe stukje fietsasfalt is onderdeel van een hoofdfietsroute die over de nieuwe fietsstraat van de Troelstralaan loopt, over de Zamenhofdreef langs Winkelcentrum Overvecht, langs Park de Gagel en Rio Brancodreef als laatste stukje. Het oude fietspad bestond ter hoogte van de Tigrisdreef uit scheve tegels en oud asfalt. Het gladde rode laagje is dan ook zeer welkom. Het fietspad wordt ook verbreed op stukken die te smal waren en zal over het hele traject gescheiden van de rijbaan liggen (dat was niet zo).

Goed dat deze hoofdfietsroute er is. Maar dé route naar het centrum vanuit Overvecht-Noord is natuurlijk over de autovrije Klopvaartdijk en de autoluwe Vechtoeverroute (Vechtdijk – Zandpad – Lagenoord – Zeedijk). En die laatste is nu net een van de eerste doorfietsroutes die de gemeente gaat aanpakken. De route gaat onder de drukke auto-aders door en is volledig verkeerslichtloos tot in het centrum. In één woord: heerlijk! En de rust bij de voormalige prostitutieboten is een extra – zij het tijdelijke- bonus.

Wat gaat de gemeente allemaal doen?

Wijkbericht fietsroutes Overvecht (mei 2014)

Overzicht hoofdfietsroutes (2013)

Ontwerp Doorfietsnet (2014)

 

 

Advertenties

Gepubliceerd door

olivierbeens

Sociaal Geograaf | fiets, mobiliteit en ruimte | houdt van Utrecht Overvecht | werkt voor Gobike Nederland | verzorgt sociale media voor wijkblad Dreefnieuws (Echt Overvecht), De Boom en het Meer, Kracht van Utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s