Een eerste ritje over fietsbrug de Gagel

Sinds vandaag – vrijdag 31 oktober – is hij helemaal geopend, de fiets- en wandelbrug de Gagel. En ik heb alvast mijn eerste ritje gemaakt. Wethouder Cees Geldof zal de brug officieel openen op vrijdag 7 november om 17.00 uur ’s middags (zie RTV-Utrecht: Kinderen openen ‘brug naar de natuur’ in Utrecht).

Fietsbrug_de_Gagel_herfst_600De nieuwe fiets- en wandelbrug de Gagel verbindt Utrecht Overvecht via het Sjanghaipark met het Gagelbos en Noorderpark. Daarmee ontstaat een mooie verbinding tussen het grote Park de Gagel (middenin Overvecht Noord), het aansluitende Sjanghaipark en het Gagelbos & Noorderpark aan de andere kant van de vierbaans Karl Marxdreef (NRU). Zoals ik eerder schreef, was het anderhalve kilometer lopen langs de drukke NRU om – via een officiële oversteek – aan de andere kant te komen. De brug is dan ook een welkome verbinding voor de buurtbewoners die graag in het park willen fietsen, wandelen of gewoon de hond uit willen laten. Zoals de man in mijn video zegt tegen de twee oudere wandelaars: “Toch fijn dat hij er nu is hè?”

Advertenties

Gepubliceerd door

olivierbeens

Sociaal Geograaf | fiets, mobiliteit en ruimte | houdt van Utrecht Overvecht | werkt voor Gobike Nederland | verzorgt sociale media voor wijkblad Dreefnieuws (Echt Overvecht), De Boom en het Meer, Kracht van Utrecht

One thought on “Een eerste ritje over fietsbrug de Gagel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s