Video: Bert Brunekreef over roet en gezondheid

Op de raadsinformatieavond van 27 januari 2015 gaf hoogleraar Bert Brunekreef een presentatie over roet en fijnstof in relatie tot gezondheid en verkeer. Brunekreef is verbonden aan het IRAS (Institute for Risk Assessment Sciences), een instituut van de Universiteit Utrecht.

Zijn onderzoek richt zich op milieu-epidemiologie, ofwel de relatie tussen milieufactoren en gezondheid. Brunekreef is onder meer betrokken bij het grote Europese ESCAPE onderzoek (European Study of Cohorts for Air Pollution Effects). Doel van dit onderzoek is een nauwkeurige schatting van de effecten van luchtvervuiling op bijvoorbeeld het voorkomen van een laag geboortegewicht, ademhalingsaandoeningen, hart- en vaatziekten en voortijdige sterfte. De ESCAPE-studie baseert zich op gegevens van bijna veertig Europese cohortstudies, waar in totaal meer dan één miljoen mensen aan deelnemen.

Raadsleden_RIA_27022015
Raadsleden tijdens de RIA over roet en gezondheid

Meer informatie over Brunekreef en zijn werk vindt u hier. Zijn presentatie, bijdragen van anderen tijdens deze raadsinformatieavond en andere documenten zijn te downloaden via deze link (zie punt 8). Meer informatie over de Utrechtse roetkaart & roetmemo van de gemeente Utrecht – aanleiding voor deze raadsinformatieavond – vindt u bij de Kracht van Utrecht. Bekijk hieronder mijn video van de presentatie van Brunekreef.

Opname en editing: Olivier Beens

Advertenties

Gepubliceerd door

olivierbeens

Sociaal Geograaf | fiets, mobiliteit en ruimte | houdt van Utrecht Overvecht | werkt voor Gobike Nederland | verzorgt sociale media voor wijkblad Dreefnieuws (Echt Overvecht), De Boom en het Meer, Kracht van Utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s