Poortgebouw van Rhijnauwen

File onder Poortgebouw landgoed Rhijnauwen

Een zondag op de landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd. Onder het Poortgebouw aan de Rhijnauwenselaan staat een file. Auto’s, wandelaars en fietsers verdringen zich onder de nauwe doorgang. Reden voor de file is de parkeerplaats van Theehuis Rhijnauwen, dat achter het Poortgebouw ligt, pal naast het pannenkoekenhuis. Het aantal auto’s valt trouwens nog wel mee, als je kijkt naar het (veel) grotere aantal wandelaars en fietsers.

Al vele jaren klagen bezoekers van Rhijnauwen over de drukte, stank en conflictsituaties door al die auto’s die onder de poort mogen doorrijden op weg naar deze parkeerplaats. Al in 2008 hebben de Vrienden van Amelisweerd een alternatief geschetst: in het weekend en andere drukke dagen geen autoverkeer onder de poort, maar opvang daarvóór op een van de parkeerplaatsen aan de Rhijnauwenselaan. Zelfs de parkeerplaats bij Fort Vechten ligt nog op loopafstand voor de meesten van ons – 16 minuten wandelen naar het Poortgebouw volgens Googlemaps. Het is hoe dan ook een wens van vele bezoekers dat het parkeer(zoek)verkeer in drukke weekenden fors vermindert.

Lees meer over parkeren op de landgoederen op de website van de Vrienden van Amelisweerd.

Videoclip gemaakt voor de Vrienden van Amelisweerd. Opname: zondag 11 oktober rond 14.00 uur.

Advertenties

Gepubliceerd door

olivierbeens

Sociaal Geograaf | fiets, mobiliteit en ruimte | houdt van Utrecht Overvecht | werkt voor Gobike Nederland | verzorgt sociale media voor wijkblad Dreefnieuws (Echt Overvecht), De Boom en het Meer, Kracht van Utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s